News

Najava izložbe "Članovi ANUBiH - likovni umjetnici" u Skoplju

U skladu sa Sporazumom o međunarodnoj saradnji Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine i Makedonske akademije nauka i umjetnosti, u toku 2019. godine između ove dvije akademije realizirat će se razmjena izložbi likovnih umjetnika članova akademija.
 
Dana 11. aprila 2019. godine bit će otvorena izložba "Članovi Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine likovni umjetnici" u Likovnom salonu Makedonske akademije nauka i umjetnosti u Skoplju.
 
Prezentacijom izložbe van granica naše države predstavit će se djela naših najistaknutijih likovnih umjetnika - članova Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, koji su svojim djelovanjem ostavili trajni pečat u kulturnoj baštini Bosne i Hercegovine. Ovakva izložba je prilika da se na jednom mjestu pokažu eksponati prikupljeni kako iz bosanskohercegovačkih galerija i muzeja, tako i iz privatnih galerija i zbirki, te da se na taj način predstave i na međunarodnom planu, što je nesumnjivo i najbolji vid prezentacije Bosne i Hercegovine.
 
Ovim putem Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine zahvaljuje svim institucijama i pojedincima na ustupljenim likovnim djelima koja su upotpunila ovu izložbu.
 
Izložba likovnih umjetnika članova Makedonske akademije nauka i umjetnosti održat će se u Sarajevu u oktobru 2019. godine.
 
 
Plakat B2 22 3 2019 STAMPA2 Copy
 
 
nike free run 5.0 footlocker