We have 87 guests and no members online

Delegacija ANUBiH-a održala sastanak s gradonačelnicom Grada Sarajevo, Benjaminom Karić

gradonacelnica karic ugostila delegaciju anubih a44949

Delegacija Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine u sastavu predsjednik akademik Muris Čičić, akademik Kemal Hanjalić i sekretarka Sekretarijata mr. sci. Amra Avdagić održala je sastanak s gradonačelnicom Grada Sarajeva Benjaminom Karić i sekretarkom  uprave Grada Sarajeva Aidom Bajramović dana 8. 1. 2024. godine u prostorijama  kabineta gradonačelnice u zgradi Vijećnice u Sarajevu.

Na službenom sastanku razgovarano je o aktivnostima ANUBiH-a i njenih članova, tekućim i budućim projektima, kao i o ulozi i značaju ANUBiH-a u bosanskohercegovačkom društvu i šire. 

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, akademik Muris Čičić je istakao da Akademija ima dugogodišnju saradnju s Upravom Grada Sarajeva. Grad Sarajevo je bio uključen u mnoge aktivnosti ANUBiH-a, sufinansirajući njihovu realizaciju, kao i djelatnost ANUBiH-a kroz dodjelu granta.

Gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo što je u prilici da razgovara s predsjednikom ANUBiH-a akademikom Murisom Čičićem, kao i sa akademikom Kemalom Hanjalićem.

Na kraju službenog sastanka, gradonačelnica je obećala da će sufinansirati ANUBiH s određenim iznosom iz budžeta za 2024. godinu. Također je izrazila želju za intenzivnijim susretima na kojima će se razmjenjivati mišljenja o realizaciji strateških projekata za Grad Sarajevo.

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…