We have 65 guests and no members online

Premijer Kantona Sarajevo gospodin Nihad Uk posjetio ANUBiH

PREMIJER UK U POSJETI: POTREBNA NAM JE JAKA I GLASNA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI, KANTON SARAJEVO ĆE JE NASTAVITI PODRŽAVATI

20231226 124709

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk posjetio je 26. decembra 2023. godine Akademiju nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom sastao se s potpredsjednikom, akademikom Mirkom Pejanovićem, generalnim sekretarom Asifom Šabanovićem, članom Odjeljenja prirodnih i matematičkih nauka ANUBiH-a, akademikom Vladimirom Beusom i sekretarkom Sekretarijata ANUBiH, mr.sc. Amrom Avdagić.

Na sastanku se razgovaralo se o aktivnostima ANUBiH-a i njenih članova, tekućim i budućim projektima, kao i o ulozi i značaju Akademije u bosanskohercegovačkom društvu i šire.

Predstavnici Akademije su se zahvalili na ključnoj podršci koju imaju od Vlade KS.

Premijer Uk je, ovom prilikom, istakao da članovi u okviru djelatnosti ANUBiH-a daju doprinos aktivnostima koje se realizuju na nivou Kantona Sarajevo. U tom smislu, kako je naveo, sinergija djelovanja ANUBiH-a, Univerziteta u Sarajevu i Kantona Sarajevo je važna za razvoj nauke i umjetnosti. Potcrtao je da će Kanton Sarajevo nastaviti finansijski podržavati rad Akademije nauka i umjetnosti BiH.

"Zadovoljstvo je biti u prilici i finansijski pomagati rad Akademije nauka i umjetnosti BiH. Ulaganje u nauku i obrazovanje ključni je prioritet ove Vlade, što dokazujemo na dnevnoj bazi. Posebno u izazovnim trenucima, u kakvim se naše društvo i država sada nalaze, potrebna nam je jaka i glasna Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine“, izjavio je premijer Uk.

Poslije sastanka premijer Uk obišao je prostorije Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Informacija preuzeta sa web stranice Vlade Kantona Sarajevo

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…