We have 81 guests and no members online

Održana promocija knjige „Dr. Isak Samokovlija - Život u bijelom mantilu”

U organizaciji Centra za koordinaciju medicinskih istraživanja Odjeljenja medicinskih nauka Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine u Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli 3. jula 2023. godine održana je promocija knjige „Dr. Isak Samokovlija - Život u bijelom mantilu” autora akademika Husrefa Tahirovića.

U rodnom gradu autora knjige promociji se odazvao veliki broj građana Tuzle koji su svojim dolaskom i prisustvom promociji dali podršku dugogodišnjem predanom radu akademika Husrefa Tahirovića. Promotori knjige akademik Mirko Pejanović, književnik Nijaz Alispahić i prof. dr. Adnan Jahić su inspirativno i sadržajno, govorili o knjizi, njenoj važnosti u današnjem vremenu, autoru kao svestranom istraživaču, ljekaru, naučniku, ali i spisatelju.

Sam autor je prisutne ukratko upoznao s putem kako je knjiga nastala. Lik dr. Isaka Samokovlije na scenu je donio i oživio akademski glumac Mirza Pinjić koji je u pauzama između najava promotora citirao i odlomke iz knjige „Dr. Isak Samokovlija – Život u bijelom mantilu”.

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…