We have 31 guests and no members online

Gradonačelnik Visokog gospodin Mirza Ganić posjetio Akademiju nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine

Posjet ANUBIH 8 1568x1047

U sjedištu Akademije i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH) u Sarajevu danas je potpisan ugovor između Gradske uprave Visoko i Akademije i umjetnosti Bosne i Hercegovine o podršci za rad ANUBiH za 2023.godinu, što je nastavak podrške koju Gradska uprava Visoko sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem pruža ovoj izuzetno važnoj državnoj instituciji.

– Ove godine smo se sreli kod vas u sjedištu Akademije i umjetnosti Bosne i Hercegovine i mislim da je jako važno i na ovaj način poslati poruku da neko s lokalnog nivoa pomaže i podržava institucije koje su od državnog interesa, pa da u budućnosti ovim putem krenu i druge lokalne, kantonalne i državne institucije. Mi podržavamo rad i postojanje Akademije i umjetnosti Bosne i Hercegovine jer je od strateške važnosti i rekao bih nacionalnog interesa ove države, a nadam se da će uskoro doći vrijeme kada će to biti i prepoznato. Ono što bih još naglasio jeste zasluga za sve ovo koja pripada našem profesoru Izetu Smajeviću, koji je prepoznao potrebu i predložio da na ovaj način podržimo rad ANUBiH, što smo i učinili i što ćemo nastaviti da činimo i u budućnosti. – kazao je gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, te se zahvalio domaćinima.

U ime ANUBiH današnjem sastanku su prisustvovali generalni sekretar akademik Asif Šabanović, potpredsjednica akademkinja Lidija Lincender Cvijetić, dopisni član prof. dr. Izet Smajević i mr. sci. Amra Avdagić.

Domaćini su ovu priliku iskoristili da gradonačelnika Ganića i saradnike upoznaju sa radom ANUBiH i da se zahvale na podršci Gradske uprave Visoko.

 

Informacija uz odobrenje preuzeta sa web stranice Grada Visoko

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…