We have 67 guests and no members online

Međunarodni znanstveni simpozij "Dentalna implantoprotetika u znanosti i praksi: sadašnjost i budućnost"

POZIV NA MEĐUNARODNI ZNANSTVENI SIMPOZIJ

DENTALNA IMPLANTOPROTETIKA U ZNANOSTI I PRAKSI: SADAŠNJOST I BUDUĆNOST

10. 6. 2023. godine, ANUBiH, Sarajevo, Bistrik 7

Odbor za oralno zdravlje Odjeljenja medicinskih nauka Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine 10. 6. 2023. godine organizira Međunarodni znanstveni simpozij na temu "Dentalna implantoprotetika u znanosti i praksi: sadašnjost i budućnost".

Dentalna implantoprotetika interdisciplinarna je grana dentalne medicine koju čine segmenti oralne hirurgije, parodontologije i stomatološke protetike. Implantoprotetika nam omogućava kvalitetnu nadoknadu jednog ili više izgubljenih zuba te time estetsku i funkcijsku rekonstrukciju orofacijalnog sustava narušenog gubitkom zuba. Implantoprotetički nadomjesci sastoje se od oseointegriranog implantata, nadogradnje implantata te mobilnog ili fiksnog protetičkog rada. Cilj ovog znanstvenog simpozija je da učesnicima približi savremene tehnike u ovoj oblasti dentalne medicine te da smjernice za daljnja i buduća istraživanja.

Na simpoziju će učestvovati renomirani predavači i stručnjaci iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Predavanja su namijenjena oralnim hirurzima, paradontolozima, specijalistima stomatološke protetike, kao i svim drugim stomatološkim radnicima koji se u svome radu dotiču s problemima dentalne implantologije.

Dobrodošli!

U ime Organizatora,

Akademkinja Lidija Lincender-Cvijetić

POZIVNICA  |  PROGRAM SIMPOZIJA   |   KNJIGA SAŽETAKA

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…