We have 31 guests and no members online

POZIV STUDENTIMA I ISTRAŽIVAČIMA ZA PRIJAVU NA SKUP SUSRETI MLADIH ISTRAŽIVAČA U OBLASTI TEHNIČKIH NAUKA  

 

Pozivamo vas da učestvujete na skupu mladih istraživača koji organizuje Odjeljenje tehničkih nauka Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine u saradnji sa Ministarstvom za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo. Poziv se odnosi na studente III ciklusa studija koji imaju definisan program istraživanja i istraživače koji su odbranili doktorski rad u posljednjih 5 godina i nisu stariji od 35 godina. Skup će biti održan polovinom februara 2023. godine.

Ovogodišnji skup ograničen je na mlade istraživače koji se bave istraživanjem u oblasti tehničkih nauka, s ciljem da se u nastupajućim godinama proširi i na oblast prirodnih i matematičkih nauka. Na skupu je predviđeno učešće istraživača sa univerziteta u Kantonu Sarajevo, dok bi u narednim godinama poziv bio proširen na sve univerzitete u FBiH uz mogućnost daljeg proširenja na BiH.

Ciljevi skupa: osnovni cilj skupa je formiranje platforme za razmjenu mišljenja i ideja o stanju i uslovima djelovanja mladih istraživača; sagledavanje istraživačkih oblasti za koje su zainteresovani mladi istraživači i za koje postoje uslovi za postizanje značajnih rezultata; uspostavljanje kontakata sa istraživačima koji djeluju u sličnim oblastima i procjena mogućnosti saradnje u realizaciji istraživanja radi postizanja konkurentnih rezultata i ubrazanja istraživačkih procesa.

Učesnici skupa: pored mladih istraživača na skup će kao gosti biti pozvani članovi Odjeljenja tehničkih nauka ANUBiH, uspješni istraživači sa domaćih univerziteta, bh. istraživači koji djeluju u inostranstvu i predstavnici bh. privrede.

Format skupa: svaki mladi istraživač će prezentirati svoj rada u trajanju od 5 minuta, u plenumu i/ili na poster prezentaciji koja će biti dosturna svim učesnicima. Pored toga, bit će organizovana i razmjena mišljenja o različitim temama koje se odnose na učešće mladih u istraživačkim projektima.

Nagrada: projekti koji budu procijenjeni kao najuspješniji će biti nagrađeni.

Prijava: mladi istraživači koji žele učestvovati na skupu i prezentirati svoj rad treba da popune priloženi obrazac i vrate ga organizatoru najkasnije do 15. decembra 2022. godine na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Datum i mjesto održavanja skupa: polovina februara 2023. godine, ANUBiH, Bistrik 7, Sarajevo

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-mail adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…