We have 34 guests and no members online

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo – Podrška ANUBiH

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Melika Husić-Mehmedović i predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, akademik Muris Čičić potpisali su 8. 6. 2021. godine  ugovor o finansiranju redovnih djelatnosti Akademije od strane Kantona Sarajevo. Riječ je o vrlo važnoj podršci bez koje ANUBiH, kao centar naučnoistraživačke djelatnosti, ne bi mogla da opstati. 

Akademik Čičić je istakao da je finansijska podrška Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS presudna za opstanak i nesmetan rad Akademije.

Ministrica Husić-Mehmedović kazala je da je Akademija institucija od posebnog značaja za Bosnu i Hercegovinu, te je samim tim po prvi put zvanično prepoznata u Kantonu Sarajevo od strane resornog Ministarstva.

"Na ovaj način finansijski podržavamo njen rad i opstanak. Apelujem i na druge instance vlasti da podrže najznačajniju naučnoumjetničku instituciju u BiH kroz finansijske, ali i druge vidove podrške", rekla je ministrica Husić-Mehmedović.

Link: https://mon.ks.gov.ba/node/1194 (informacija preuzeta sa stranice Ministarstva)

MONKS 1

MONKS 2   MONKS 3

70 godina ANU

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…