We have 127 guests and no members online

Posjeta delegacije Museum of Modern Arts New York (MoMA) ANUBiH

5. augusta 2016. godine delegacija Museum of Modern Arts New York (MoMA) na čelu s kustosom gospodinom Martinom Stierlijem je posjetila Akademiju nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine radi dogovora o učešću ANUBiH u pripremanju izložbe o jugoslavenskoj arhitekturi od 1945. do 1991. Ispred ANUBiH sastanku su prisustvovali: predsjednik ANUBiH akademik Miloš Trifković, sekretar Odjeljenja umjetnosti akademik Petar Perica Vidić i članovi Odjeljenja umjetnosti akademik Ivan Štraus i akademik Zlatko Ugljen, kao i profesorica Tatjana Neidhardt.

Tom prilikom je izvršen uvid u materijale iz ostavštine akademika Juraja Neidhardta i druge dokumente iz Arhiva ANUBiH. Dogovoreno je da će Akademija pod ugovorenim uslovima staviti svoju građu na raspolaganje i logistički pomoći organizaciju izložbe.

Dio ostavštine pokojnog akademika Juraja Neidhardta predstavljen je članovima delegacije u prostorijama ANUBiH o čemu je sačinjena i fotogalerija. 

70 godina ANU

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…