We have 252 guests and no members online

NAJAVA: Međunarodna naučna konferencija "Znanje kao univerzalna vrijednost - moralni i etički aspekti"

Odjeljenje humanističkih nauka ANUBiH u saradnji sa Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke (FMON) najavljuje održavanje Međunarodne naučne konferencije Znanje kao univerzalna vrijednost- moralni i etički aspekti.

Konferencija će okupiti istaknute stručnjake, akademike i istraživače iz različitih disciplina kako bi raspravljali o ulozi znanja kao univerzalne vrijednosti u suvremenom društvu, ističući  njegove moralne i etičke aspekte. Rezultati znanja trebaju biti dostupni svakome, a ne samo onome ko može da plati pristup i raspolaganje plodovima znanja ostvarenog unutar bilo koje forme znanstvene kulture. Oni također moraju biti jasno definirani kao dobri, punovažni i svrsishodni, te trebaju ponuditi smjer ka daljim spoznajnim iskoracima i naglašavati etičnost i moralnost onih koji se prepuštaju spoznajnoj potrazi.

 Organizacijom ovog međunarodnog naučnog skupa ANUBiH želi podstaći akademsku i širu javnost na promišljanje o etičkim pitanjima kada je riječ o sticanju, dijeljenju i korištenju znanja te biti platformom za plodonosnu razmjenu ideja stručnjaka iz različitih disciplina. Organizatori očekuju da će program konferencije pružiti dublji uvid u složene interakcije između znanja, moralnosti i etike te rezultirati konstruktivnim raspravama.

 

Datum: 8. maja 2024

Vrijeme: 09:00 do 15:00

Lokacija: Sala ANUBIH (Bistrik 7)

Izjave za medije predavača planirane su od 08:30 do 09:00 sati

Radujemo se vašem dolasku i podršci u promociji nauke.

PROGRAM

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…