We have 62 guests and no members online

Poziv na skup Susreti mladih istraživača iz oblasti prirodnih, tehničkih i matematičkih nauka (STEM)

Odjeljenje tehničkih nauka Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine poziva sve zainteresirane na skup

 

Susreti mladih istraživača iz oblasti prirodnih, tehničkih i matematičkih nauka (STEM)

 

Skup će uz finansijsku podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke biti održan 3. i 4. novembra 2023. godine u amfiteatru Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (Bistrik 7, Sarajevo).

Polazeći od široko prihvaćene uloge studenata doktorskog studija i mladih istraživača u razvoju nauke i tehnologije, želja nam je da uspostavimo institucionalni okvir koji će omogućiti godišnje susrete mladih istraživača u oblasti prirodnih, tehničkih i matematičkih nauka i inženjerstva (STEM). Osnovni cilj našeg skupa je formiranje platforme za razmjenu mišljenja o istraživanjima koja realizuju mladi istraživači, stanju i uslovima obrazovanja studenata III. ciklusa studija, procjena mogućnosti saradnje, uspostavljanje uslova koji će omogućiti postizanje značajnih naučnih rezultata i ubrzanje istraživačkih procesa na visokoškolskim ustanovama i istraživačkim institucijama u Bosni i Hercegovini. Poseban aspekt ovog skupa je uspostavljanje kontakata s mladim istraživačima porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji djeluju u ovim oblastima na univerzitetima i istraživačkim institucijama u svijetu.

Skup je prvenstveno namijenjen studentima doktorskih studija u STEM oblastima i mladim istraživačima koji su doktorirali u posljednjih pet godina, ali i svim zainteresiranim istraživačima, članovima akademske i naučne zajednice u Bosni i Hercegovini te predstavnicima bh. privrede.

Skup se sastoji iz tri dijela: pozivnih predavanja, predstavljanja istraživanja i okruglog stola Obrazovanje inženjera za 21. vijek s posebnim osvrtom na III. ciklus koji će biti održan drugog dana skupa.

Drugog dana skupa Naučni odbor dodijelit će tri novčane nagrade za najbolju prezentaciju istraživanja.

 

KNJIGA SAŽETAKA

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…