We have 79 guests and no members online

Poziv za skup Susreti mladih istraživača iz oblasti prirodnih, tehničkih i matematičkih nauka (STEM)

Poštovane kolegice i kolege, 

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na skup  

II. susreti mladih istraživača Bosne i Hercegovine

iz oblasti prirodnih, tehničkih i matematičkih nauka (STEM)

 

koji organizira Odjeljenje tehničkih nauka Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine uz suorganizaciju i finansijsku podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Polazeći od široko prihvaćene uloge studenata doktorskog studija i mladih istraživača u razvoju nauke i tehnologije, želja nam je da uspostavimo institucionalni okvir koji će omogućiti godišnje susrete mladih istraživača u oblasti prirodnih, tehničkih i matematičkih nauka i inženjerstva (STEM). Osnovni cilj skupa je formiranje platforme za razmjenu mišljenja o istraživanjima koja realizuju mladi istraživači, stanju i uslovima obrazovanja studenata III. ciklusa studija, procjena mogućnosti saradnje, uspostavljanje uslova koji će omogućiti postizanje značajnih naučnih rezultata i ubrazanje istraživačkih procesa na visokoškolskim ustanovama i istraživačkim institucijama u Bosni i Hercegovini. Poseban aspekt ovog skupa je uspostavljanje kontakata s mladim istraživačima porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji djeluju u ovim oblastima na univerzitetima i istraživačkim institucijama u svijetu.  

Učesnici skupa: studenti doktorskih studija u STEM oblastima koji su položili sve ispite i imaju prihvaćenu istraživačku temu, mladi istraživači koji su doktorirali u posljednjih 5 godina, članovi Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, nastavno osoblje i uspješni istraživači s domaćih univerziteta, istraživači porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji djeluju u inostranstvu i predstavnici bh. privrede.

Format skupa: studenti III. ciklusa studija i istraživači će usmeno predstaviti svoje istraživanje u trajanju od 5 minuta u formi PP prezentacije na maksimalno 5 slajdova (bez naslovnog slajda).

Uvjeti za prijavu: pravo na prijavu imaju studenti III. ciklusa studija iz STEM oblasti, koji imaju položene sve ispite i definisan program istraživanja i istraživači koji su odbranili doktorski rad u posljednjih 5 godina i nisu stariji od 35 godina (uključujući studente i istraživače koji već imaju 35 godina ili će do kraja 2023. godine navršiti 35 godina života).

Prijava: studenti III. ciklusa i istraživači koji žele učestvovati na skupu i prezentirati svoj rad trebaju popuniti priloženi obrazac i poslati ga organizatoru skupa najkasnije do kraja jula 2023. godine na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Nagrada: naučni odbor skupa dodijelit će tri novčane nagrade za najbolju prezentaciju istraživanja. Prva nagrada će iznositi 2.000,00 KM, druga nagrada 1.500,00 KM i treća nagrada 1.000,00 KM.

Vrijeme i mjesto održavanja skupa: 3. i 4. novembar 2023. godine, Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (Bistrik 7, Sarajevo). Preliminarni program skupa bit će dostavljen do kraja septembra 2023. godine.

Troškovi smještaja: učesnicima s univerziteta u Banjoj Luci, Bihaću, Mostaru, Tuzli i Zenici, čije prezentacije budu prihvaćene, organizator će platiti troškove dva noćenja u hotelu. Obavijest o prihvatanju prijave istraživanja bit će dostavljena do kraja septembra 2023. godine.

Troškove putovanja pokrivaju učesnici skupa.

Kontakt osoba za sve dodatne informacije je gospođa Tanja Bašagić, email adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Molimo vas da poziv proslijedite kolegama i kolegicama zainteresiranim za prijavu i učešće na skupu.

Za Naučni odbor skupa,

akademik Asif Šabanović

PRIJAVNI OBRAZAC I SAŽETAK ISTRAŽIVANJA

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…