We have 56 guests and no members online

Susreti mladih istraživača Kantona Sarajevo iz oblasti tehničkih nauka

P O Z I V

Susreti mladih istraživača Kantona Sarajevo iz oblasti tehničkih nauka

17. februar 2023. godine, ANUBiH, Bistrik 7, Sarajevo

Pozivamo sve zainteresirane na skup pod nazivom Susreti mladih istraživača Kantona Sarajevo iz oblasti tehničkih nauka koji organizuje Odjeljenje tehničkih nauka Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine u saradnji s Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, Univerzitetom u Sarajevu i fakultetima iz grupacije tehničkih nauka.

Osnovni cilj Skupa je formiranje platforme za razmjenu mišljenja i ideja o stanju i uslovima djelovanja mladih istraživača; sagledavanje istraživačkih oblasti za koje su zainteresovani mladi istraživači i za koje postoje uslovi za postizanje značajnih rezultata; uspostavljanje kontakata sa istraživačima koji djeluju u sličnim oblastima i procjena mogućnosti saradnje u realizaciji istraživanja radi postizanja konkurentnih rezultata i ubrazanja istraživačkih procesa.

Pored predstvaljanja prezentacija prijavljenih istraživača, Skupu će kao gosti prisustvovati članovi Odjeljenja tehničkih nauka ANUBiH, uspješni istraživači sa domaćih univerziteta, bh. istraživači koji djeluju u inostranstvu i predstavnici bh. privrede. U okviru Skupa predviđena je i diskusija na temu Obrazovanje inženjera za 21. vijek s posebnim osvrtom na III ciklus.

 

PROGRAM

Narativni izvještaj - Susreti mladih istraživača KS u oblasti tehničkih nauka

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…