We have 31 guests and no members online

Poziv na međunarodnu naučnu konferenciju o industriji 4.0

logo anu

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE
ODJELJENJE TEHNIČKIH NAUKA

POZIV NA MEĐUNARODNU NAUČNU KONFERENCIJU O INDUSTRIJI 4.0

14. 4. 2022. godine, ANUBiH, Bistrik 7

 

Odjeljenje tehničkih nauka Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine organizira međunarodnu naučnu konferenciju „Aplikacija Industrije 4.0 – prilika za novi iskorak u svim industrijskim granama“, koja će biti održana 14. 4. 2022. godine od 9 do 17 sati u amfiteatru ANUBiH (Bistrik 7, Sarajevo).

Opće je poznato da se danas kompanije u svim industrijskim i neidustrijskim granama susreću s velikim problemima, posebno u trenutku kada se nalazimo u vremenu četvrte industrijske revolucije („Industrije 4.0“), u vremenu IKT (informaciono-komunikacione tehnologije), internet tehnologije, internet servisa, pametnih senzora, odnosno digitalne tehnologije koja pruža velike mogućnosti. Cilj „Industrije 4.0“ je postići potpuno inteligentne proizvodne procese, potpuno inteligentne fabrike, stvoriti inteligentno okruženje.

Postoje nove tehnološke, proizvodne, organizacijske i druge metode i modeli koji osiguravaju unapređenje i modernizaciju proizvodnje, odnosno koje dovode do prepoznatljivosti kompanija na tržištu. Tehnološke promjene u svijetu se događaju vrlo brzo. To zahtijeva promjene u obrazovnim sistemima kojima bi se mladi kadar pripremao za izazove koji dolaze.                                                                                                                                                                     

Na konferenciji će učestvovati eminentni profesori sa univerziteta iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i profesori s naših univerziteta koji se bave istraživanjima i primjenom Industrije 4.0.

Konferenciju će biti moguće pratiti i putem linka: https://bbb.anubih.ba/b/otn-pyd-zbl-kr0

PROGRAM

20220404 Plakat april 2022

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…