Ko je na web-stranici: 56 gostiju i nema prijavljenih članova

Obilježavanje Svjetskog dana srca

aaalog.png

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

ODJELJENJE MEDICINSKIH NAUKA

ODBOR ZA KARDIOVASKULARNU PATOLOGIJU

Svjetska kardiološka federacija svake godine u cijelom svijetu 29. septembra obilježava godišnjicu Svjetskog dana srca. Odbor za kardiovaskularnu patologiju Odjeljenja medicinskih nauka Akademije nauka i umjetnost Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednicom Odbora, akademkinjom prof. dr. Senkom Mesihović-Dinarević već 13 godina uspješno obilježava ovaj dan.

Ove godine 29. 9. 2022. godine u čast ovom danu održat će se javno predavanje prof. dr. Aide Ramić-Čatak na temu „Prevencija i nadzor kardiovaskularnih bolesti iz ugla javnog zdravstva u Bosni i Hercegovini“.

U okviru predavanja biće obuhvaćeni trendovi kardiovaskularnih bolesti (KVB) na globalnom i regionalnom nivou, kao i situacija u Bosni i Hercegovini, sa osvrtom  na mehanizme prevencije i nadzora KVB kroz preporuke sadržane u aktuelnim KVB vodičima i dokumentima Svjestke zdravstvene organizacije. Također, predavanje će obuhvatiti prikaz aktulenih strateških dokumenata i KVB smjernica i vodiča u Bosni i Hercegovini, s definiranjem prijedloga za njihovo unapređenje. Predavanje će završiti osvrtom na tematsku orijentaciju obilježavanja Svjetskog dana srca prethodnih godina sa fokusom na 2022. godinu.

Sarajevo, 20. 9. 2022. godine                                                                                        

Odbor za kardiovaskularnu patologiju OMN ANUBiH

POZIVNICA

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…