Ko je na web-stranici: 41 gostiju i nema prijavljenih članova

Gradonačelnica Sarajeva u posjeti ANUBiH

Nemjerljiv doprinos ANUBiH nauci, umjetnosti i društvu u cjelini

Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić posjetila je u petak, 2. 7. 2021. godine Akademiju nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine i održala sastanak sa članovima Izvršnog odbora ANUBiH.

„Vaše djelovanje zaslužuje poštovanje. Jaču podršku i čvršću povezanost pri realizaciji projekata od interesa i za Grad Sarajevo i za Akademiju nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine“, istakla je gradonačelnica Benjamina Karić prilikom posjete najvišoj naučnoj i umjetničkoj instituciji na ovim prostorima.

U razgovoru sa domaćinom, Murisom Čičićem, predsjednikom ANUBIH, gradonačelnica je ukazala na spremnost Grada Sarajeva da nastavi i ubuduće pružati podršku i pomagati rad, razvijanje projekata i istraživanja, objavu stručne literature, održavanje naučnih konferencija i predavanja u organizaciji Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Tim povodom je potpisan Ugovor kojim će Grad Sarajevo sufinansirati programske i projektne aktivnosti ANUBiH koja ove godine obilježava 70 godina svoga djelovanja.

karic u posjeti anubih nemjerljiv doprinos nauci umjetnosti i drustvu u cjelini69159

„Nemjerljiv je doprinos vaših članova nauci, umjetnosti i društvu u cjelini. Zato je neophodno uključivanje svih nivoa vlasti kako bi se poboljšao status, standard i uslovi rada naše najviše naučne institucije“, poručila je Karić. Dodala je da je Akademija njena velika ljubav, vodilja, mjesto stvaranja, vrednovanja i primjene novih znanja i vrijednosti, koja su joj dobrodošla pri obavljanju dužnosti gradonačelnice.

„Naši akademici svojim stručnim znanjem i iskustvom mogu dati izuzetno značajan doprinos i afirmaciji Sarajeva kao glavnog grada Bosne i Hercegovine”, naglasila je gradonačelnica Karić.

U tom kontekstu će se održati Međunarodni naučni skup na temu „Političko/pravni i zakonski položaj Grada Sarajeva u sistemu lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini: Mogućnost reforme, nadležnosti i teritorijalne organizacije“.

Tekst je preuzet sa internet stranice Grada Sarajeva: https://www.sarajevo.ba/bs/article/12282/karic-u-posjeti-anubih-nemjerljiv-doprinos-nauci-umjetnosti-i-drustvu-u-cjelini

70 godina ANU

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…