Ko je na web-stranici: 55 gostiju i nema prijavljenih članova

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodin Šefik Džaferović primio delegaciju Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine

Predsjednik ANUBiH akademik Muris Čićić informirao je člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodina Šefika Džaferovića o projektima i planovima ANUBiH, a naročita pažnja posvećena je projektu izrade Enciklopedije Bosne i Hercegovine.

20052021 2

Tema razgovora bilo je pitanje podrške državnih organa Akademiji nauka i umjetnosti BiH, a u fokusu je bilo odbijanje Ministarstva pravde BiH da izvrši upis ANUBiH u Registar pravnih lica BiH. 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodin Šefik Džaferović pozvao je Ministarstvo pravde BiH da provede odluku Ustavnog suda BiH i izvrši svoje obaveze prema ANUBiH, te je naglasio da, u protivnom, pravosudne institucije moraju pokrenuti krivični postupak protiv odgovornih u Ministarstvu pravde, jer je neizvršavanje odluka Ustavnog suda BiH krivično djelo.  

Razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, regiji i na međunarodnoj sceni, a delegacija ANUBiH iskazala je, u tom kontekstu, veliku podršku naporima koji se poduzimaju u svrhu integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO savez kao najbolji okvir za stabilizaciju, jačanje mira i put ka prosperitetu. 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodin Šefik Džaferović prihvatio je poziv rukovodstva ANUBiH da bude pokrovitelj svečane sjednice koja će biti organizirana u mjesecu oktobru ove godine u povodu 70. godišnjice osnivanja ANUBiH. 

Delegaciju Akademije nauka i umjetnosti BiH, pored akademika Murisa Čičića, činili su i potpredsjednik akademik Mirko Pejanović i potpredsjednica akademkinja Lidija Lincender Cvijetić, generalni sekretar akademik Asif Šabanović i sekretarka Sekretarijata Amra Avdagić. 

20052021 1

Informacija i fotografije preuzete s sa internet stranice Predsjedništva Bosne i Hercegovine http://www.predsjednistvobih.ba/saop/default.aspx?id=90698&langTag=bs-BA

70 godina ANU

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…