Ko je na web-stranici: 27 gostiju i nema prijavljenih članova

 Informacija o osnivanju Centra za istraživanje razvoja lokalne i regionalne samouprave

Centar za istraživanje razvoja lokalne i regionalne samouprave Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (dalje: Centar) osnovan je 24. 6. 2020. godine. Skupština ANUBiH je na sjednici održanoj 10. 7. 2020. godine donijela Odluku o njegovom osnivanju. Centar je organizaciona jedinica Odjeljenja društvenih nauka te se nalazi u okviru naučnog sektora Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Osnivanje Centra ima za cilj pripremanje istraživačkih projekata i izvođenje istraživanja u oblasti uspostave i funkcionisanja sistema lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini u doba liberalnog demokratskog ustrojstva političkog sistema koje je nastalo uvođenjem višepartijskog sistema 1990. godine.

Cilj Centra je unapređenje temeljnog razumijevanja problema i značaja razvoja lokalne i regionalne  samouprave.

Centar će svoj rad temeljiti na naprednim, naučnim i interdisciplinarnim istraživanjima s ciljem osiguranja relevantnih temeljnih informacija koje će biti omogućene društvenoj i znanstvenoj zajednici.

Detaljnije informacije mogu se pogledati OVDJE.

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Brz brzi 4G 300x150 mobilna aplikacija 300x150

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…