Ko je na web-stranici: 131 gostiju i nema prijavljenih članova

 Informacija o osnivanju Centra za istraživanje razvoja lokalne i regionalne samouprave

Centar za istraživanje razvoja lokalne i regionalne samouprave Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (dalje: Centar) osnovan je 24. 6. 2020. godine. Skupština ANUBiH je na sjednici održanoj 10. 7. 2020. godine donijela Odluku o njegovom osnivanju. Centar je organizaciona jedinica Odjeljenja društvenih nauka te se nalazi u okviru naučnog sektora Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Osnivanje Centra ima za cilj pripremanje istraživačkih projekata i izvođenje istraživanja u oblasti uspostave i funkcionisanja sistema lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini u doba liberalnog demokratskog ustrojstva političkog sistema koje je nastalo uvođenjem višepartijskog sistema 1990. godine.

Cilj Centra je unapređenje temeljnog razumijevanja problema i značaja razvoja lokalne i regionalne  samouprave.

Centar će svoj rad temeljiti na naprednim, naučnim i interdisciplinarnim istraživanjima s ciljem osiguranja relevantnih temeljnih informacija koje će biti omogućene društvenoj i znanstvenoj zajednici.

Detaljnije informacije mogu se pogledati OVDJE.

70 godina ANU

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…