Ko je na web-stranici: 95 gostiju i nema prijavljenih članova

Obavijest o zbirci ICONOTHECA VALVASORIANA

BIBLIOTEKAMA U BOSNI I HERCEGOVINI

Biblioteka Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine dobila je na poklon od Slovenske akademije znanosti i umetnosti vrijednu zbirku ICONOTHECA VALVASORIANA.

Iconotheca Valvasoriana je faksimil naučnokritički obrađene grafičke zbirkeJaneza Vajkarda Valvasorja (1641–1693), svestranog naučnika iz Kranjske i člana Kraljevskog društva u Londonu. Obima od sedamnaest svezaka (četvrti je od početka 19. stoljeća izgubljen) sa 7752 grafičke stranice i crtežima evropskih majstora 15, 16. i 17. stoljeća, dragocjen je historijski izvor i jedinstven umjetnički spomenik svjetskih razmjera.

Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine želi staviti ovu zbirku na raspolaganje svim zainteresiranim korisnicima u cijeloj Bosni i Hercegovini, a korištenje je omogućeno u čitaonici Biblioteke ANUBiH. Ovim putem molimo Vas da informirate sve Vaše zainteresirane korisnike o vrijednosti ove zbirke i mogućnostima njenog korištenja.

U prilogu su detaljnije informacije o zbirci Iconotheca Valvasoriana i plakat koji sadrži informacije o korištenju i pristupu ovoj zbirci.

Biblioteka ANUBiH 

OPŠIRNIJE   |   PLAKAT

70 godina ANU

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…