Ko je na web-stranici: 113 gostiju i nema prijavljenih članova

Posjeta delegacije Museum of Modern Arts New York (MoMA) ANUBiH

5. augusta 2016. godine delegacija Museum of Modern Arts New York (MoMA) na čelu s kustosom gospodinom Martinom Stierlijem je posjetila Akademiju nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine radi dogovora o učešću ANUBiH u pripremanju izložbe o jugoslavenskoj arhitekturi od 1945. do 1991. Ispred ANUBiH sastanku su prisustvovali: predsjednik ANUBiH akademik Miloš Trifković, sekretar Odjeljenja umjetnosti akademik Petar Perica Vidić i članovi Odjeljenja umjetnosti akademik Ivan Štraus i akademik Zlatko Ugljen, kao i profesorica Tatjana Neidhardt.

Tom prilikom je izvršen uvid u materijale iz ostavštine akademika Juraja Neidhardta i druge dokumente iz Arhiva ANUBiH. Dogovoreno je da će Akademija pod ugovorenim uslovima staviti svoju građu na raspolaganje i logistički pomoći organizaciju izložbe.

Dio ostavštine pokojnog akademika Juraja Neidhardta predstavljen je članovima delegacije u prostorijama ANUBiH o čemu je sačinjena i fotogalerija. 

70 godina ANU

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…