Ko je na web-stranici: 30 gostiju i nema prijavljenih članova

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio u posjetu delegaciju Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine

20191218 predsjednistvo 2

Akademik Miloš Trifković, predsjednik Akademije, informisao je predsjedavajućeg Komšića o proteklim projektnim aktivnostima, kao i o planovima za narednu godinu.

Sagovornici su razgovarali i o problemima sa kojima se susreće Akademija kao najviša naučna i umjetnička institucija u Bosni i Hercegovini. Bez obzira na sve izazove i poteškoće sa kojima se susreću, predstavnici Akademije su iskazali namjeru da nastave posvećen rad na unapređenju naučno – istraživačkog i umjetničkog rada, posebno kroz projekte koji su od strateške važnosti za Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Komšić je iskazao podršku radu Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine i naučnim projektima koje realizuje, s naglaskom na Ediciju kojom se nastoji očuvati naučna i umjetnička bosanskohercegovačka baština. Predsjedavajući Komšić je istakao da je Edicija, koja se sastoji od djela najznačajnijih bosanskohercegovačkih autora, i prevedena je na više stranih jezika, jedan od kvalitetnijih načina da se sačuva nasljedstvo i bogatstvo bosanskohercegovačkog naučnog i umjetničkog izraza.

Sastanku su, iz Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, prisustvovali i akademkinja Lidija Lincender Cvijetić, akademik Zijo Pašić i mr.sci. Amra Avdagić.

20191218 predsjednistvo 1

Preuzeto sa: www.predsjedništvobih.ba

70 godina ANU

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…