Ko je na web-stranici: 76 gostiju i nema prijavljenih članova

Prijem za akademike Mandžića i Pejanovića

vlada TK

 

20191218 vlada TK

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović danas je upriličio prijem za akademike Envera Mandžića i Mirka Pejanovića.

Ovom prilikom akademici su u ime Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine izrazili zahvalnost premijeru Tulumoviću za podršku koju Tuzlanski kanton već duži niz godina iskazuje prema djelovanju i aktivnostima Akademije. Također iskazano je očekivanje da se ta saradnja u budućnosti dodatno intenzivira.

„Sarajevski i Tuzlanski kanton su jedini koji iz kantonalnih budžeta pružaju finansijsku podršku radu Akademije, na čemu je Akademija zahvalna“, kazao je ovom prilikom akademik Pejanović.

Premijer Tulumović se zahvalio na današnjoj posjeti i spremnosti za intenziviranje saradnje prije svega u pogledu izrade strategija razvoja Tuzlanskog kantona i pri tome posebno visokog obrazovanja i Univerziteta u Tuzli. U okviru ovakvih projekata mogao bi se iskoristiti ogroman naučni potencijal kojim Akademija raspolaže, rečeno je danas.

S tim u vezi premijer Tulumović je izrazio i spremnost da posjeti Akademiju nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine u Sarajevu, te bi se tom prilikom mogao i detaljnije razraditi program buduće saradnje.

Na kraju razgovora je naglašeno da će Tuzlanski kanton i u buduće podržavati rad i aktivnosti Akademije, te pomagati učešće akademika sa područja Tuzlanskog kantona u radu i djelovanju ove naučne institucije.

70 godina ANU

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…