Ko je na web-stranici: 105 gostiju i nema prijavljenih članova

Obavijest o smrti akademika Teodora Romanića

Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine obavještava bosanskohercegovačku i akademsku javnost da je 28. 3. 2019. godine u Sarajevu preminuo istaknuti umjetnik, redovni član Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine

 romanic1

akademik Teodor Romanić

(1926–2019)

Smrt akademika Teodora Romanića veliki je gubitak za kulturu i umjetnost Bosne i Hercegovine. Cjelokupna akademska i umjetnička zajednica ostale su bez najistaknutijeg kompozitora i dirigenta. Ostaju nam njegova velika muzička djela i ponos što smo imali čast i sreću da živimo pored njega.

Zajednička komemorativna sjednica Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, Narodnog pozorišta Sarajevo, Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu i Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" održat će se u ponedjeljak, 1. 4. 2019. godine u 11:30 sati u amfiteatru Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (Bistrik 7, Sarajevo).

Sahrana će se obaviti istog dana u 14:15 sati na gradskom groblju Bare.

Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine upućuje izraze najiskrenijeg i najdubljeg saučešća porodici, prijateljima i saradnicima uvaženog akademika Teodora Romanića.

70 godina ANU

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…