Ko je na web-stranici: 155 gostiju i nema prijavljenih članova

Najava izložbe "Članovi ANUBiH - likovni umjetnici" u Skoplju

U skladu sa Sporazumom o međunarodnoj saradnji Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine i Makedonske akademije nauka i umjetnosti, u toku 2019. godine između ove dvije akademije realizirat će se razmjena izložbi likovnih umjetnika članova akademija.

Dana 11. aprila 2019. godine bit će otvorena izložba "Članovi Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine likovni umjetnici" u Likovnom salonu Makedonske akademije nauka i umjetnosti u Skoplju.

Prezentacijom izložbe van granica naše države predstavit će se djela naših najistaknutijih likovnih umjetnika - članova Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, koji su svojim djelovanjem ostavili trajni pečat u kulturnoj baštini Bosne i Hercegovine. Ovakva izložba je prilika da se na jednom mjestu pokažu eksponati prikupljeni kako iz bosanskohercegovačkih galerija i muzeja, tako i iz privatnih galerija i zbirki, te da se na taj način predstave i na međunarodnom planu, što je nesumnjivo i najbolji vid prezentacije Bosne i Hercegovine.

Ovim putem Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine zahvaljuje svim institucijama i pojedincima na ustupljenim likovnim djelima koja su upotpunila ovu izložbu.

Izložba likovnih umjetnika članova Makedonske akademije nauka i umjetnosti održat će se u Sarajevu u oktobru 2019. godine.

OPŠIRNIJE O IZLOŽBI

Plakat B2 22 3 2019 STAMPA2 Copy

70 godina ANU

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…