Ko je na web-stranici: 25 gostiju i nema prijavljenih članova

U Skoplju otvorena izložba u organizaciji Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine

U četvrtak, 11. aprila 2019. godine u Likovnom salonu Makedonske akademije nauka i umjetnosti u Skoplju svečano je otvorena izložba "Članovi Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine likovni umjetnici". Ova izložba je jedan od zajedničkih projekata u okviru potpisanog Sporazuma o međunarodnoj saradnji između Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH) i Makedonske akademije nauka i umjetnosti (MANU).

Svečano otvorenje izložbe moderirala je kustosica MANU Ivana Dimov Džoleva, a govorili su: predsjednik MANU akademik Taki Fiti, predsjednik ANUBiH akademik Miloš Trifković, akademik Gazanfer Bajram i gospodin Strajo Krsmanović. Izožba je otvorena pozdravnim govorom akademika Petra Perice Vidića koji je pročitala Ivana Dimov Džoleva. Otvorenju je prisustvovao veliki broj posjetilaca, među kojima i predstavnik amabasade Bosne i Hercegovine u Makedoniji, te delegacija ANUBiH. Izložba traje do 22. aprila 2019. godine i za nju vlada veliko interesovanje makedonskih medija i građana.

POZDRAVNI GOVOR AKADEMIKA PETRA PERICE VIDIĆA

OPŠIRNIJE O IZLOŽBI

70 godina ANU

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…