Ko je na web-stranici: 59 gostiju i nema prijavljenih članova

Potpisan sporazum o saradnji između ANUBiH i UG BIH

Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine potpisala je 15. 11. 2018. godine sporazum o saradnji sa Umjetničkom galerijom Bosne i Hercegovine. Ideja o potpisvanju sporazuma proistekla je iz dugogodišnje uspješne saradnje ove dvije državne institucije.

Osnovni cilj sporazuma je zajedničko sistematsko i trajno djelovanje obje institucije u zadovoljavanju potreba i ispunjavanju zadataka koji proističu iz zajedničkih misija obje institucije da doprinose razvoju, unapređenju, promoviranju i afirmaciji umjetnosti i kulturno-historijskog naslijeđa Bosne i Hercegovine, potrebe stalnog vrednovanja stvaralaštva u oblasti likovnih umjetnosti, nužnosti pojačanih napora na očuvanju kulturno-historijske baštine, posebno u oblasti likovnih umjetnosti, značaja umjetnosti za ubrzavanje opšteg i kulturnog razvoja bosanskohercegovačkog društva, potrebe poboljšanja materijalnog položaja svih subjekata u oblasti likovnih umjetnosti, želje da doprinesu dobrobiti pojedinaca, društva i države Bosne i Hercegovine i namjere da se sinergijski djeluje prema svim relevantnim subjektima u okruženju radi uspješnog uključivanja likovnih umjetnosti u savremene umjetničke i društvene procese.

 ANUBiH i UG BiH 1  ANUBiH i UG BiH 2  ANUBiH i UG BiH 3

70 godina ANU

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…