Ko je na web-stranici: 75 gostiju i nema prijavljenih članova

Treći susreti mladih istraživača Bosne i Hercegovine iz oblasti prirodnih, tehničkih, matematičkih i medicinskih nauka i inženjeringa (STEMM)

Poziv na Treće susrete mladih istraživača Bosne i Hercegovine iz oblasti prirodnih, tehničkih, 

matematičkih i medicinskih nauka i inženjeringa (STEMM)

 

Poštovane kolegice i kolege, studenti III ciklusa studija i mladi istraživači,

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na Treće susrete mladih istraživača Bosne i Hercegovine iz oblasti prirodnih, tehničkih, matematičkih i medicinskih nauka i inženjeringa (STEMM) koje organizira Odjeljenje tehničkih nauka Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, uz suorganizaciju i finansijsku podršku Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo.

Polazeći od široko prihvaćene uloge studenata doktorskog studija i mladih istraživača u razvoju nauke i tehnologije, želja nam je da uspostavimo institucionalni okvir koji će omogućiti godišnje susrete mladih istraživača u oblasti prirodnih, tehničkih i matematičkih nauka i inženjeringa, a od ove godine i medicinskih nauka (STEMM). Osnovni cilj ovih susreta je formiranje platforme za razmjenu mišljenja o istraživanjima koja realizuju mladi istraživači, stanju i uslovima obrazovanja studenata III ciklusa studija, procjena mogućnosti saradnje, uspostavljanje uslova koji će omogućiti postizanje značajnih naučnih rezultata i ubrzanje istraživačkih procesa na visokoškolskim ustanovama i istraživačkim institucijama u Bosni i Hercegovini. Poseban aspekt susreta je uspostavljanje kontakata s mladim istraživačima porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji djeluju u ovim oblastima na univerzitetima i istraživačkim institucijama u svijetu.

Učesnici skupa: studenti doktorskih studija u STEMM oblastima koji su položili sve ispite i imaju prihvaćenu istraživačku temu, mladi istraživači koji su doktorirali u posljednjih 5 godina, članovi Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, nastavno osoblje i uspješni istraživači s domaćih univerziteta, istraživači porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji djeluju u inostranstvu i predstavnici bh. privrede.

Format skupa: Studenti III ciklusa studija i istraživači će usmeno predstaviti svoje istraživanje u trajanju od 5 minuta u formi PP prezentacije na maksimalno 5 slajdova.

Uvjeti za prijavu: Pravo na prijavu imaju studenti III ciklusa studija iz STEMM oblasti, koji imaju položene sve ispite i definisan program istraživanja i istraživači koji su odbranili doktorski rad u posljednjih 5 godina i nisu stariji od 35 godina (uključujući studente i istraživače koji imaju 35 godina ili će do kraja 2024. godine navršiti 35 godina života).

Prijava: Studenti III ciklusa i istraživači koji žele učestvovati na skupu i prezentirati svoj rad trebaju popuniti priloženi obrazac i poslati ga organizatoru skupa najkasnije do 30. 6. 2024. godine na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Nagrada: Naučni odbor skupa dodijelit će tri novčane nagrade za najbolju prezentaciju istraživanja.

Vrijeme i mjesto održavanja skupa: prva polovina oktobra 2024. godine, Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (Bistrik 7, Sarajevo).

Troškovi smještaja: učesnicima sa univerziteta u Banjoj Luci, Bihaću, Mostaru, Tuzli i Zenici, čije prezentacije budu prihvaćene, organizator će platiti troškove dva noćenja u hotelu. Obavijest o prihvatanju prijave istraživanja bit će dostavljena do kraja jula 2024. godine.

Troškove putovanja pokrivaju učesnici skupa.

Kontakt osoba za sve dodatne informacije je gospođa Tanja Bašagić, email adresa: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., kontakt telefon 033 559 495.

Pravo prijave i učešća na skupu imaju također studenti i istraživači koji su učestvovali i na prethodnim skupovima održanim u februaru i novembru 2023. godine.

Pozivamo vas da se prijavite na skup i molimo da poziv proslijedite zainteresiranim kolegama i kolegicama koji ispunjavaju uvjete za prijavu i učešće na skupu.

Za Naučni odbor skupa,

akademik Asif Šabanović

OBRAZAC ZA PRIJAVU

AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI
BOSNE I HERCEGOVINE
  • Bistrik 7, 71000 Sarajevo, BiH
  • Tel: +387 33 560 700
  • Fax: +387 33 560 703
  • Email: akademija@anubih.ba

Location

anu mapa

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…