Ko je na web-stranici: 16 gostiju i nema prijavljenih članova

Poziv na okrugli sto „Uticaj scientometrije na nauku i akademsku zajednicu“

POZIV NA OKRUGLI STO

„UTICAJ SCIENTOMETRIJE NA NAUKU I AKADEMSKU ZAJEDNICU“

25. februar 2023. godine, ANUBiH, Sarajevo, Bistrik 7

Scientometrija je znanost o mjerenju i analiziranju same znanosti koja se bavi kvantitativnim značajkama i karakteristikama znanosti i znanstvenog istraživanja. Naglasak je stavljen na istraživanja u kojima se statističkim matematičkim metodama proučava razvoj i mehanizam znanosti.

Imamo zadovoljstvo pozvati vas da učestvujete na Okruglom stolu „Uticaj scientometrije na nauku i akademsku zajednicu“ koji organizuje Odbor za edukaciju i scientometriju u biomedicinskim (naučnim) istraživanjima Odjeljenja medicinskih nauka Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine uz finansijsku podršku Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo. Cilj Okruglog stola je zainteresovanim učesnicima i javnosti približiti scientometriju kao pojam, metode kojima se scientometrijske analize i podaci postižu, značaj scientometrije kao nauke u rangiranju univerziteta, naučnika i naučnih časopisa, koncept otvorene nauke i budućnost naučnih časopisa u okviru ovog koncepta, kao i moguće alternative u sistemu vrednovanja nauke.

Okrugli sto je namijenjen mladim naučnicima i istraživačima, kao i svima onima koji su zainteresovani da od eminentnih stručnjaka čuju i saznaju više o metodama kojima se scientometrija služi za potrebe mjerenja nauke tj. naučnika, univerziteta, naučnih časopisa, kao i o indeksiranju časopisa i o novim tendencijama u vrednovanju rezultata naučnoistraživačkog rada.

Okrugli sto će se održati u subotu 25. februara 2023. godine s početkom u 10:00 sati (registracija od 9:30 sati) u amfiteatru Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, Bistrik 7, Sarajevo.

Okrugli sto će biti moguće pratiti i online putem Zoom platforme sa saljedećim pristupnim podacima

https://zoom.us/j/93081208464?pwd=UU95ODkyVDlqaXNXeSsvMXpZNEVVdz09  

Meeting ID: 930 8120 8464

Passcode: 938230

Akademik Enver Zerem

Predsjednik Organizacionog odbora

PROGRAM

 

Prijedlog zaključaka sa okruglog stola „Uticaj scientometrije na nauku i akademsku zajednicu“

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…