Novosti

ANUBiH - Novosti

Obavijest o komemoraciji i sahrani akademika Ljubomira Berberovića

Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine obavještava bosanskohercegovačku i akademsku javnost da je 12. 2. 2019. godine u Sarajevu preminuo istaknuti naučnik, biolog i genetičar, profesor emeritus Univerziteta u Sarajevu i redovni član Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine

Berberovic

akademik Ljubomir Berberović
(1933–2019)

Smrt akademika Ljubomira Berberovića veliki je gubitak za sve koji su ga poznavali i od njega učili. Cjelokupna akademska zajednica ostala je bez jednog od svojih najistaknutijih pregalaca. Ostaje nam njegovo veliko djelo i ponos što smo imali čast i sreću da živimo pored njega.

Zajednička komemorativna sjednica Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, Univerziteta u Sarajevu, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Asocijacije nezavisnih intelektualaca „Krug 99“ i Srpskog građanskog vijeća održat će se u četvrtak, 14. 2. 2019. godine u 12:00 sati u amfiteatru Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (Bistrik 7, Sarajevo).

Sahrana će biti obavljena isti dan u 15:15 sati na gradskom groblju Bare.

Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine upućuje izraze najiskrenijeg i najdubljeg saučešća porodici, prijateljima i saradnicima uvaženog akademika Ljubomira Berberovića.

air max 90 essential youth